Geloven in Leeuwarden

Wij houden u graag op de hoogte van evenementen die worden georganiseerd in het kader van ‘Geloven in Leeuwarden’. Door hier te klikken, kunt u zien welke relevante evenementen er op de agenda staan, die interessant zijn voor u!

MEELEZEN MET DE DOMINEE
Onze beide predikanten nodigen u uit om op 10 en 24 januari en 7 februari van 19.30 – 21.00 uur met hen het Bijbelgedeelte te lezen dat in de diensten van respectievelijk 21 januari en 4 februari aan de orde komt. We proberen met elkaar zo onbevangen en nauwkeurig mogelijk de tekst te lezen en vervolgens met die tekst en met elkaar in gesprek te komen. Als alle goede literatuur blijken Bijbelverhalen dan wezenlijke dingen van ons eigen leven aan de orde te stellen. Iedereen is welkom: kerkgangers en niet – kerkgangers, gelovigen, half- gelovigen en ongelovigen. Hoe groter de diversiteit, hoe beter, want hoe meer invalshoeken.
Het meelezen is in onze Ceciliakerk.

EVENSONG
Zondag 28 januari is er, na een onvoorziene onderbreking van enkele maanden, voor het eerst weer een evensong. Een Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst volgens de eeuwenoude traditie van de anglicaanse kerk. Een koor zingt een aantal Psalmen, een hymne en de lofzang van Maria, en er zijn twee lezingen.  Het is een ingetogen, meditatieve viering waarin zang en muziek centraal staan. Het koor staat onder leiding van Foppe Reitsma en repeteert op de twee vrijdagavonden voor de Evensong van 19.30 – 21.30 uur. U bent van harte welkom om mee te doen. Gewoon komen luisteren en de muziek en de lezingen op je in laten werken kan ook.